Iz naše ponude

Fasadersko molerski radovi Izdvojeno

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Kompanija Alfa i Omega osim unutrašnjih završnih radova, bavi se termoizolacijom i izradom fasada od stiropora ili kamene vune, te prodajom repro materijala za izradu fasade. Nudimo odgovoran i stručan pristup pri izvodjenju demit-fasade, a kupcima koji  se odluče da nas angažuju dajemo 10 godina pisane garancije direktno od svetski poznatih proizvodjača materijala i to na kompletan kvalitet izvedenih radova iz sistema tog proizvođača.

S tim u vezi, stojimo Vam na raspolaganju da izadjemo na teren, kao i da odgovorimo na sva Vaša pitanja u vezi sa termoizolacijama, izborom tipa fasade, odgovarajućeg lijepka, materijala termoizolacije kao i kvaliteta završne obrade odnosno završnog maltera.

Klijentima koji žele vrhunski kvalitet i apsolutnu isplativost investicije koja se ogleda u drastičnom padu troškova grejanja ili hladjenja životnog prostora, nudimo izradu fasada od kamene vune koja osim evidentno boljih termičkih performansi omogućava i dodatne prednosti kada je u pitanju poboljšanje zvucne izolacije objekta odnosno otpornost prema požaru što može biti od presudne važnosti kada su u pitanju objekti pored opterećenih saobraćajnica, hoteli i sl.

Zbog toga je važno podsjetiti sve one koji nameravaju da ugradjuju fasade da uloga demit fasade nije isključivo toplotna zaštita već pored toga i požarna zaštita, zvučna izolacija, vodoodbojnost, paropropusnost, zaštita unutrašnjih gradjevinskih elemenata, estetika i dr...

Kako kod novogradnje tako i kod sanacije već postojećeg objekta, cilj je napraviti fasadu koja je istovremeno i efikasna i lepa. Sa stanovišta efikasnosti, veoma je važno izolaciju postaviti sa spoljne strane kako bi se u zimskim uslovima kada zagrevamo prostor iznutra što više iskoristio kapacitet postojećih masivnih zidova t.j. akumulisana toplota sa unutrašnje strane zaustavila spoljnjim omotačem koji je zadržava da se ne rasipa u okolinu. Postavljanje termoizolacije sa unutrašnje strane objekta poništava dobra akumulacijska svojstva betona i opeke.

S druge strane, postavljanje termoizolacije sa spoljne strane uz odabir tamnih nijansi boja izaziva veću termičku opterećenost fasade i njen kraći vek. Zbog toga ne preporučujemo tamne nijanse na površini fasade većoj od 10%

Termoizolacija takodje sprečava i pojavu kondenzacije vlage i pojavu budji jer tačku kondenzacije vodene pare prebacuje van zone masivnog zida.

Ako se zna da se i do 50% energije utrošene za grejanje prostorija gubi kroz zidove i otvore na njima, onda nije mnogo teško proceniti efekte koje ćemo kroz umanjenje godišnjih troškova grejanja ostvariti za relativno kratko vreme pravilnim odabirom materijala termoizolacije i postavljanjem demit-fasade.

Onima koji tek grade objekat savetujemo da radi smanjenja ovih troškova posebnu pažnju obrate na lokaciju objekta i njegovu orjentaciju. Tu se pre svega misli na lociranje objekta u zoni zaštićenoj od vetra ukoliko je to moguće, u osunčanoj zoni a zatim povesti računa o rasporedu i koncentraciji prozora ka sunčanoj strani, smanjenju spoljne površine objekta u odnosu na stambenu površinu, oblik objekta i dr...

Tako na primer, kuća koja se svojim stranicama naslanja na druge kuće u nizu ima za oko 30% manju spoljnu površinu dok je kod šestospratne zgrade spoljna površina omotača za polovinu manja od nezavisne porodične kuće iste stambene površine...

PARTNERSKE KOMPANIJE:   

                         

Naš kontakt:
Cara Uroša 60 - Bijeljina (kod duda)
76300  Bijeljina Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0) 55 422 555
Fax: +387 (0) 55 245 112
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pročitano 371 puta Poslednji put izmenjeno sreda, 17 novembar 2021 19:18
Jovanović Ljubiša

Alfa nekretnine je agencija od povjerenja. Prisutni smo na tržištu nekretnina grada Bijeljine i regije više od jedne decenije, svojim imenom garantujemo kvalitet usluga svakom svom klijentu. Iskustva našeg tima u zemlji i inostranstvu su nas naučila da ništa ne prepuštamo slučaju. Zbog toga u našoj Agenciji imamo provjerene sisteme za cijeli proces kupoprodaje. Na ovaj način osiguravamo da će se svi potencijalni kupci susresti sa kompetentnim saradnicima koji će pažljivo saslušati i zabilježiti njihove zahtjeve, što nam dalje omogućava da istovremeno pratimo više stotina potencijalnih kupaca iz naše baze podataka. 

www.alfanekretnine.com